Teatermannen har vært en snartur i kongens by

Minirapport fra fin helg i Kjøbenhavn

Sterk tysk Nora i Kjøben

I forbindelse med en aldri så liten helgetur til Kjøbenhavn lykkedes det oss å skaffe til veie billetter til Schaubuhne am Lehninerplatz fra Berlin og deres versjon av Et Dukkehjem i Thomas Ostermeiers regi. Forestillingen gjestet Ibsenfestivalen i Oslo og hadde nå to dagers stopp på Stærkassen ved Det Kongelige Teater.

Det ble en stor og sterk opplevelse. Virkelig oppløftende å se Ibsen gjort på en slik måte at han blir til de grader relevant; ja nærmest vår samtidige. Riktignok hadde dramaturgene (Beate Heine og Maja Zade) gjort visse korrigeringer etc med originalteksten, men Ibsen skal ha den største ære for at det ble en uvanlig sterk aften i teatret. Og satte gang i samtalen rundt restaurantbordet på Cafe La Porta etterpå – og på Skindbuksen etter midnatt. Og faktisk også ved lunchen i Fredericiagade neste dag!

For øvrig viste den kongelige by seg fra sin aller beste side; klart høstvær, vennlige og gavmilde fastboende og et usedvanlig hyggelig cafe-og krog-miljø – samt en royal skilsmisse som ga de andre samtalene fart.

Vi kommer igjen.