Kurt koker hodet – i Porsgrunn

Erlend Loes fornøyelige Kurt er det mange som har lest om. Til sommeren dukker han opp med trucken sin på scenen i Grenland. Under åpen himmel. Etter leggetid.

Kurt har kjørt truck på kaia under den gule krana i Porsgrunn i mange år. Men nå legger det ikke til båter der lenger, for det er kommet en splitter ny kai ved siden av. Kurt og Bud (2) får i oppdrag å vaske containerne. De hører merkelig lyder og i en av containerne viser det seg å være en hel gjeng med folk som ser ut som om de kommer både herfra og derfra. Problemene tårner seg opp for truckfører Kurt.

Bud forelsker seg i jevnaldrende Fatima, og Kurt blir forferdelig sjalu på Rashid, som har gått på det kongelige truckakademiet i Bangladesh, og som blir svært godt likt av Kurts kone Anne-Lise. Så kommer kongen, men den som tror at han skal rydde opp, blir skuffet. For denne Kongen er mest opptatt av å spise og klippe snorer.

Grenland Friteater, som i år runder 30 år, gleder seg stort til å presentere Telemarks største og tyngste familieforestilling noensinne. 35 medvirkende på og bak scenen, to trucker og en 40 tonns heisekran er noen av ingrediensene. Kurt og co tjuvstarter Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival med premiere 14. juni, spilles deretter 8 ganger i de sene kveldstimer. 2400 billetter legges ut for salg i første omgang.

Opprinnelig ble denne historien unnfanget av Loe i samarbeid med Cirka Teater i Trondhiem, det var Trønderlag Teater som produserte forestillingen på store scene i 2003, der den ble en stor hit. Men ute har ikke Kurt vært før.

Manus: Erlend Loe
Regi og bearbeidelse: Lars Vik
Kurt: Lars Steinar Sørbø.
Bud: Geddy Aniksdal
Anne-Lise : Anne-Sophie Erichsen.
Fatima: Guendaline Sagliocco
Rashid: Joakim Dan Jørgensen
Kåre: Terje Sødal
Gudny: Malin Bratlie
Los: Olav Hanto
Ellers medvirker: Even Bolstad, Tobias Vik og en rekke lokale amatører (dansere, skuespillere, musikere)
Scenografisk konsulent: Hans Georg Andersen.
Teknikk: Agnar Ribe
Produsent & PR: Han Petter Eliassen: (tlf 90543485.)

Vel, hva kan jeg si: Dette blir moro!
Og: Billettsalget på GF er i gang: 35 55 66 88.